ετικέτες


blogging claudia aradau creative commons facebook geert lovink michel bauwens olpc p2p trafficking Venanzio Arquilla web2.0 wikileaks wikipedia Γαλλία ΕΕ ΕΚΦ ΗΠΑ Λατινική Αμερική Μεγάλη Βρετανία ΟΗΕ ΠΚΦ Τουρκία ακτιβισμός ανθρωπισμός ανθρωπολογία ανθρώπινα δικαιώματα ανοικτές υποδομές ανοικτή πρόσβαση αραβικές εξεγέρσεις αριστερά αρχιτεκτονική ασφάλεια βασίλης κωστάκης βιοτεχνολογία δημιουργικότητα δημοκρατία δημόσια αγαθά δημόσιοι χώροι διανεμημένη-ενέργεια διαφάνεια εθνικισμός εκπαίδευση ελεύθερα δεδομένα ελεύθερο λογισμικό ελλάδα ενέργεια επισφάλεια εργασία ηθική θεωρία δικτύων θρησκεία θυματοποίηση ιταλία καθημερινή ζωή καινοτομία καπιταλισμός κλιματική αλλαγή κοινά αγαθά κοινωνία πολιτών κοινωνική δικαιοσύνη κοσμοπολιτισμός κρίση αντιπροσώπευσης λαϊκισμός λογισμικό λογοδοσία μετανάστες μετανθρωπισμός μη-γραμμικότητα μη πολίτες μουσική νέα μέσα νέλλη καμπούρη νεοφιλελευθερισμός ντιζάιν οικολογία οικονομικές στατιστικές οικονομική κρίση παγκοσμιότητα πειρατεία πνευματικά δικαιώματα πολιτισμικές διαφορές πρόνοια πόλεις σεξουαλική εργασία σοσιαλδημοκρατία σοσιαλισμός συλλογική νοημοσύνη συμμετοχική δημοκρατία συμμετοχική κουλτούρα συνεργατική γνώση σύνορα τέχνη ταχύτητα υπηκοότητα φιλελευθερισμός φύλο χαρτογράφηση χρέος χώρος ψηφιακά δικαιώματα

Re-public στο

πρόσφατα άρθρα

Ανοιχτός διαγωνισμός ιδεών – ebook reader

Το http://b.ook.gr/ φιλοξενεί τον ανοικτό διαγωνισμό ιδεών για την δημιουργία ενός πρότυπου e-book reader.

Η δημόσια διαβούλευση ξεκίνησε: το προσχέδιο της προκήρυξης του διαγωνισμού είναι ανοιχτό στις ιδέες και προτάσεις σας με στόχο την αξιοποίηση των σχολίων στη διαμόρφωση του τελικού κειμένου


Η ομάδα του b.ook.gr θα συγκεντρώνει τα σχόλιά σας και θα έχει την ευθύνη της ενσωμάτωσης τους στο τελικό κείμενο της Προκήρυξης το οποίο θα αναρτηθεί με τις αλλαγές που θα προκύψουν από τη διαδικασία της διαβούλευσης.


Ο διαγωνισμός


- στοχεύει στη δημιουργία ενός πρότυπου e-book reader που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες μιας σύγχρονης εκπαίδευσης και θα απευθύνεται σε όλα τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας.

– Διεπιστημονικές ομάδες συνεργασίας μπορούν να συμμετέχουν καταθέτοντας τις δικές τους συνθέσεις, εμπνευσμένες ιδέες και καινοτόμες μεθόδους.

– Ο Διαγωνισμός αναδεικνύει το μοντέλο ανοικτής καινοτομίας, που συνδυάζει τη δυναμική συμμετοχή παραγωγικών δυνάμεων.


O διαγωνισμός διοργανώνεται από το Πανεπιστήμιο Πατρών και την ΕΕΛ/ΛΑΚ υπό την αιγίδα της Ειδικής Γραμματείας Ψηφιακού Σχεδιασμού και απευθύνεται στα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας.


Το μη-βιβλίο της ομάδας του Pirate Bay

Μια αυθαίρετη μετάφραση, αυθαίρετων αποσπασμάτων του βιβλίου της ομάδας του Pirate Bay με τίτλο Η ΔΥναμh, τα μπρόκολλα, και το kopimi. Η αγγλική μετάφραση είναι ελεύθερα διαθέσιμη από το Pirate Bay.

διαβάστε περισσότερα…


Η δίκη/θέαμα

Διαβάστε το κείμενο της ομάδας του Pirate Bay πρώτη που ξεκίνησε στη Σουηδία. Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για τη δίκη: ζωντανή κάλυψη, τις παράλληλες δράσεις από την ιστοσελίδα http://trial.thepiratebay.org/

διαβάστε περισσότερα…


Παρουσιάσεις Δ. Σπινέλλη και Ν. Χούσσου στο εργαστήριPaul Hartzog και Trebor Scholz: Προς μία κριτική του web 2.0

Στη συζήτηση, σημείο εκκίνησης του ομώνυμου αφιερώματος, ο Paul Hartzog και ο Trebor Scholz προσπαθούν να αποτυπώσουν μία κριτική του web 2.0 οργανωμένη σε 5 άξονες: παραγωγή, εκμετάλλευση, ατομικότητα/συλλογικότητα, πολιτιστικές διαφορές, ακτιβισμός.

διαβάστε περισσότερα…


Παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος: H Αν. Aττική σε κοινή επιστημονική εκδήλωση στο πνευμ. κέντρο Σπάτων, 2 Ιουνίου, 19:30

Το σύνθημα της φετινής παγκόσμιας ημέρας περιβάλλοντος, στις 5 Ιουνίου, είναι όχι απλά να αλλάξουμε συνήθειες, αλλά να τις κλωτσήσουμε, μήπως και μπορέσουμε να μειώσουμε την παραγωγή CO2.

 

Χρειαζόμαστε Όλοι,

απλοί πολίτες, κυβερνήσεις, επιχειρήσεις, γιατί είμαστε μέρος της λύσης, που θα οδηγήσει στη μείωση του CO2 που έχει προκαλέσει την κλιματική αλλαγή.
Τα τελευταία 70 χρόνια ο πληθυσμός έχει τριπλασιαστεί, ενώ η κατανάλωση νερού έχει 6πλασιαστεί κατά παράλογο τρόπο. Σήμερα το 90% των πηγών της τροφής προέρχεται από 15 σιτηρά, τα οποία καλύπτουν και τις ανάγκες των 2/3 της Γης.
Στις επόμενες δεκαετίες η στάθμη της θάλασσας θα ανέβει περίπου μισό μέτρο. Η υπερθέρμανση της ατμόσφαιρας αλλά και οι πλημμύρες που αναμένονται από την αύξηση της στάθμης των υδάτων θα οδηγήσει σε μαζικές και βίαιες μεταναστεύσεις πληθυσμών στις πιο ασφαλείς περιοχές του πλανήτη, με αποτέλεσμα την ερημοποίηση τεράστιων γεωγραφικών διαμερισμάτων. Αυτά και άλλα πολλά αποτελούν ένα τεράστιο χρέος της ανθρωπότητας να σταματήσει την εκμετάλλευση και κακοποίηση του πλανήτη μας και να προσπαθήσουμε, όλοι, όσο μπορούμε, να αλλάξουμε τις καταστροφικές συνήθειές μας.
Σε αυτή τη κοινή προσπάθεια, σαν ελάχιστο δείγμα συνεισφοράς στους συμπολίτες μας της Ανατολικής Αττικής,

Ο Αναπτυξιακός & Επιστημονικός Σύνδεσμος Παλλήνης με την συνεργασία και την υποστήριξη :

διοργανώνει για τρίτη συνεχή χρονιά, επιστημονική ημερίδα, στα πλαίσια της παγκόσμιας ημέρας για το περιβάλλον.

Είστε όλοι καλεσμένοι μας, ως ενεργοί πολίτες στην εκδήλωση για την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος.

Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στις 2 Ιουνίου 2008 και ώρα 19:30

στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Σπάτων « Χρ. Μπέκας». Οδός Σταύρου Μπέκα 7 (πίσω από το Δημαρχείο).

Http://www.medicitizen.blogspot.com

e-mail : medicitizen@gmail.com


Ulrich Beck – Δικαιώματα: Πέρα από τον μεθοδολογικό εθνικισμό

Ο Ulrich Beck, ένας από τους πιο αναγνωρίσιμους κοινωνιολόγους της σύγχρονης εποχής, προτείνει την επανεξέταση των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε υπερεθνικό επίπεδο, ώστε όλοι όσοι επηρεάζονται από μία συγκεκριμένη πολιτική απόφαση, να έχουν το δικαίωμα συμμετοχής στην παραγωγή της.

διαβάστε περισσότερα…


Bonnie Honig – Η ώρα των δικαιωμάτων: Αναδυόμενες σκέψεις σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης

Μοιάζει δεδομένο ότι τα ‘νέα’ δικαιώματα είναι κάποιου είδους αφετηρίας, αλλά η σημασία που προσδίδει η πολιτική θεωρία σε αυτήν μπορεί να είναι παραπλανητική, υποστηρίζει η Bonnie Honig. Τα νέα δικαιώματα διαταράσσουν τη χρονολογική σειρά. Μας εμπλέκουν σε πολλαπλά χρονοδιαγράμματα και μας παγιδεύουν στις προστριβές της αλληλεπίδρασής τους.

διαβάστε περισσότερα…


Αποτελέσματα έρευνας συντονιστών διαδικτύου: Η εκλογή προέδρου του ΠΑΣΟΚ

Η έρευνα έγινε σε 250 συντονιστές χειριστών που μετείχαν στις διαδικασίες εκλογής προέδρου του ΠΑΣΟΚ, το Νοέμβριο του 2007. Για την συμπλήρωση του ερωτηματολογίου, τη συλλογή των απαντήσεων και εξαγωγή των αποτελεσμάτων της έρευνας χρησιμοποιήθηκε από το Τμήμα Διαδικτύου, Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών του ΠΑΣΟΚ σε συνεργασία με το Re-public, το ανοικτό λογισμικό limesurvey. Από τους 250 συντονιστές, 138 συμπλήρωσαν όλες τις ερωτήσεις, και 9 μόνο κάποιες από αυτές.


Η έρευνα έχει δύο στόχους:

Πρώτον, την καταγραφή και αξιολόγηση της εμπειρίας των συντονιστών που συμμετείχαν στην εκλογή προέδρου.

Δεύτερον, μια αρχική διερεύνηση των μελλοντικών προοπτικών για πιο συνεχή συμμετοχή τους σε ανάλογα εγχειρήματα.


Ο βαθμός ολοκληρωμένης απόκρισης είναι ικανοποιητικός για online έρευνα αφού έφτασε στο 55% επί του συνολικού πληθυσμού (137/250), μέσα σε διάστημα 10 περίπου ημερών.

διαβάστε περισσότερα…


Noel Hatch – Διεκδικώντας την ιστορία από τον σαρκοζισμό: Ελέγχοντας τις ζωές μας διαμορφώνοντας τις μαζί

Μέσα από μια συζήτηση της στρατηγικής του Σαρκοζί για την κατάκτηση πολιτιστικής ηγεμονίας, ο Noel Hatch προσπαθεί να σκιαγραφήσει τις μορφές που θα μπορούσε να πάρει μια συντεταγμένη αντίδραση από τα Ευρωπαϊκά σοσιαδημοκρατικά κομμάτα.

διαβάστε περισσότερα…