Re-public : re-imagining democracy Re-public : re-imagining democracy
Μαθαίνοντας (και) με υπολογιστές

Ανοιχτός διαγωνισμός ιδεών – ebook reader

Το μη-βιβλίο του Piratebay

H δίκη του PirateBay

Wendy Brown


blogging claudia aradau creative commons facebook geert lovink michel bauwens olpc p2p trafficking Venanzio Arquilla web2.0 wikileaks wikipedia Γαλλία ΕΕ ΕΚΦ ΗΠΑ Λατινική Αμερική Μεγάλη Βρετανία ΟΗΕ ΠΚΦ Τουρκία ακτιβισμός ανθρωπισμός ανθρωπολογία ανθρώπινα δικαιώματα ανοικτές υποδομές ανοικτή πρόσβαση αραβικές εξεγέρσεις αριστερά αρχιτεκτονική ασφάλεια βασίλης κωστάκης βιοτεχνολογία δημιουργικότητα δημοκρατία δημόσια αγαθά δημόσιοι χώροι διανεμημένη-ενέργεια διαφάνεια εθνικισμός εκπαίδευση ελεύθερα δεδομένα ελεύθερο λογισμικό ελλάδα ενέργεια επισφάλεια εργασία ηθική θεωρία δικτύων θρησκεία θυματοποίηση ιταλία καθημερινή ζωή καινοτομία καπιταλισμός κλιματική αλλαγή κοινά αγαθά κοινωνία πολιτών κοινωνική δικαιοσύνη κοσμοπολιτισμός κρίση αντιπροσώπευσης λαϊκισμός λογισμικό λογοδοσία μετανάστες μετανθρωπισμός μη-γραμμικότητα μη πολίτες μουσική νέα μέσα νέλλη καμπούρη νεοφιλελευθερισμός ντιζάιν οικολογία οικονομικές στατιστικές οικονομική κρίση παγκοσμιότητα πειρατεία πνευματικά δικαιώματα πολιτισμικές διαφορές πρόνοια πόλεις σεξουαλική εργασία σοσιαλδημοκρατία σοσιαλισμός συλλογική νοημοσύνη συμμετοχική δημοκρατία συμμετοχική κουλτούρα συνεργατική γνώση σύνορα τέχνη ταχύτητα υπηκοότητα φιλελευθερισμός φύλο χαρτογράφηση χρέος χώρος ψηφιακά δικαιώματαΣυγγραφείς : Μ-R


MacDonald, Gaynor


Marcus, Mimi

Η Mimi Marcus είναι δικηγόρος και ολοκληρώνει το μεταπτυχιακό της στο Δημόσιο και Διεθνές Δίκαιο στο πανεπιστήμιο της Μελβούρνης. Η Mimi είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Reprieve Australia, μιας οργάνωσης που αγωνίζεται για την κατάργηση της θανατικής ποινής.


Martell,
Luke


Maxwell, Brielle

Η Brielle Maxwell είναι μια διεπιστημονική ντηζάινερ και επιχειρηματίας. Δουλεύει στο επίπεδο της τοπικών κοινωνιών προσπάθώντας να εξερευνήσει τις δυνατότητες για αλλαγές στο υπάρχον περιβάλλον. Η Brielle είναι κάτοικος Νέας Υόρκης όπου και αποφοίτησε πρόσφατα από το Parsons the New School for Design.


May, Christopher


Milburn, Keir

Ο Keir Milburn τελειώνει την συγγραφή της διδακτορικής διατριβής του με τίτλο “Πως αποφασίζει το πλήθος;”. Η έρευνά του εστιάστηκε στις προβληματικές γύρω από τα αυτόνομα κοινωνικά κινήματα και τον θεμελιώδη ρόλο που παίζουν τα έντονα γεγονότα στην πολιτική σύλληψη του πλήθους. Είναι συν-ιδρυτής του ηλεκτρονικού περιοδικού www.theanomalist.com και του περιοδικού Turbulence ενώ είναι μέλος του συνεργατικού συγγραφικού εγχειρήματος The Free Association.


moon, Jet

Η Jet moon είναι μια καλλιτέχνιδα-ακτιβίστρια που ασχολείται με την παραγωγή δημιουργικών έργων από το 1988, συνδυάζοντας την performance, τη συγγραφή, και τον κινηματογράφο. Τον περισσότερο καιρό δουλεύει με ανθρώπους και καταστάσεις εκτός του παραδοσιακού καλλιτεχνικού χώρου. Έχει ακαδημαϊκό και πρακτικό παρελθόν, έχοντας δουλέψει με πανεπιστημιακά/καλλιτεχνικά ιδρύματα, καλλιτεχνικές κολλεκτίβες και ακτιβιστικές ομάδες. Επηρρεασμένη από το κίνημα για την εναλλακτική παγκοσμιοποίηση έχει αναπτύξει ένα στυλ γραψίματος και σκηνοθεσίας που συλλαμβάνει την κατακερματισμένη φύση της σύγχρονης ζωής και την πρακτική του περάσματος των συνόρων, όποια και αν είναι αυτά: γεωγραφικά, πολιτισμικά, έμφυλα, σεξουαλικά, ορατά ή αόρατα.


Moravcsik, Andrew


McDowall, William

Ο William McDowall είναι μέλος του Sustainability Solutions Group Workers Co-Operative στο Βανκούβερ του Καναδά και ερευνητής στο πανεπιστήμιο Brunel της Μεγάλης Βρετανίας. Έχει εργαστεί στο Policy Studies Institute του Λονδίνου, όπου η έρευνα του επικεντρώθηκε σε θέματα ενεργειακής πολιτικής και τεχνολογίας, όπως και στις περιβαλλοντικές πολιτικές που εφαρμόζονται στην Κίνα.


McKibben, Bill


Nielsen, Emilia

Η Emilia Nielsen είναι ερευνήτρια στο κέντρο σπουδών φύλου στο πανεπιστήμιο της British Columbia, Καναδάς.


Nunn, SD

Το ερευνητικό έργο του SD επικεντρώνεται στην μελέτη της νέας καταστασιακής τέχνης και της αρνητικής αισθητικής της. Μία απρόβλεπτη σειρά γεγονότων τον οδήγησε στην εκπόνιση της διδακτορικής διατριβής του στο πανεπιστήμιο του Birmingham. Ο SD ασχολείται ακόμα με τη μελέτη της πολιτικής διαμαρτυρίας σαν μια έκφανση της ποπ κουλτούρας και τις γνωστικές εμπειρίες των προπτυχιακών φοιτητών του τομέα των πολιτισμικών σπουδών. Μπορείτε να επικοινωνήσετε ηλεκτρονικά μαζί του στο sdn542@bham.ac.uk.


Nussbaumj, Martha


Oliveira, Rosiska Darcy de


Ossman, Susan


Pamuk, Şevket


Patomäki, Heikki

Ο Heikki Patomäki είναι καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο πανεπιστήμιο του Ελσίνκι και από τα ιδρυτικά μέλη του Ινστιτούτου-Δικτύου για την Παγκόσμιο Εκδημοκρατισμό (NIGD). Οι πιο πρόσφατες δημοσιεύσεις του περιλαμβάνουν τα Μετά τις Διεθνείς Σχέσεις: Ο Κριτικός Ρεαλισμός και η (Ανα)κατασκευή της Παγκόσμιας Πολιτικής (Routledge, 2002) και Ένας Εφικτός Κόσμος: Δημοκρατικοί Μετασχηματισμοί των Διεθνών Θεσμών (Zed books, 2004).


Pawley, Laurence

Ο Laurence Pawley είναι υποψήφιος διδάκτορας στο πανεπιστήμιο Goldsmiths του Λονδίνου. Η διατριβή του μελετά τα διαφορεντικά μοντέλα υπηκοότητας που προβάλει το BBC, και τα υπόλοιπα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν τηςε δημοκρατική θεωρία, το blogging, και την πολιτική της ποπ κουλτούρας. Αρθογραφεί για θέματα σχετικά με τα ΜΜΕ στο Voice of the Listener and Viewer, και είναι συν-ιδρυτής του e-zine ‘To Hell With’ in 2002.


Petito, Fabio

Ο Fabio Petito διδάσκει Διεθνείς Σχέσεις στο πανεπιστήμιο L’Orientale της Νάπολη και ήταν παλιότερα επισκέπτης καθηγητής στο πανεπιστήμιο του Παρισιού ESCP-EAP. Μαζί με τον John L. Esposito διευθύνει το πρόγραμμα «Μεσόγειος, Ευρώπη, και Ισλάμ: Φορείς Διαλόγου». Οι πιο πρόσφατες δημοσιεύσεις του περιλαμβάνουν το συλλογικό τόμο Η Θρησκεία στις Διεθνείς Σχέσεις: Η Eπιστροφή από την Εξορία (Palgrave, 2003) – Ιταλική έκδοση από τον Vita e Pensiero, 2006.


Petrescu, Doina


Petrica, Oana

Η Oana Petrica είναι υποψήφια διδάκτορας στο τμήμα Γυναικείων Σπουδών του πανεπιστημίου York στον Καναδά.


Pope, Hugh


Posthumus, Stephanie


Prada, Juan Martin


Pugh, Jonathan


Rademacher, Julie


Rama, Edi


Ramadan, Tariq

Ο Tariq Ramadan είναι ανώτερος ερευνητής στο ίδρυμα Lokahi και επισκέπτης και στο κολλέγιο St. Antony’s της Οξφόρδης. Προεδρεύει του Δικτύου Ευρωπαίων Mουσουλμάνων (EMN) με έδρα τις Βρυξέλλες. Έχει συγγάψει πάνω από 700 άρθρα και 20 βιβλία το τελευταίο των οποίων ονομάζεται Παγκοσμιοποίηση: Μουσουλμανικές Αντιστάσεις (Oxford University Press, 2004).


Reagle, Joseph


Renland, Astrid

Η Astrid Renland είναι ερευνήτρια στο τμήμα Εγκληματολογίας και Κοινωνιολογίας του Νόμου στο πανεπιστήμιο του Όσλο.


Robinson, Laura


Rossiter, Ned

O Αυστραλός θεωρητικός των media Ned Rossiter είναι επίκουρος καθηγητής στο πανεπιστήμιο του Ulster, Βόρεια Ιρλανδία και επισκέπτης ερευνητής στο Κέντρο Πολιτισμικής Έρευνας του πανεπιστημίου Western Sydney, Αυστραλία. Είναι ο συγγραφέας του τόμου Organized Networks: Media Theory, Creative Labour, New Institutions (Rotterdam: NAi Publishers, 2006). Θα εγκαταλείψει το πανεπιστήμιο του Ulster την πρωτοχροννιά για να ακολουθήσει ανεξάρτητη έρευνα.


Rushkoff, Douglas


< < Συγγραφείς