Re-public : re-imagining democracy Re-public : re-imagining democracy
Μαθαίνοντας (και) με υπολογιστές

Ανοιχτός διαγωνισμός ιδεών – ebook reader

Το μη-βιβλίο του Piratebay

H δίκη του PirateBay

Wendy Brown


blogging claudia aradau creative commons facebook geert lovink michel bauwens olpc p2p trafficking Venanzio Arquilla web2.0 wikileaks wikipedia Γαλλία ΕΕ ΕΚΦ ΗΠΑ Λατινική Αμερική Μεγάλη Βρετανία ΟΗΕ ΠΚΦ Τουρκία ακτιβισμός ανθρωπισμός ανθρωπολογία ανθρώπινα δικαιώματα ανοικτές υποδομές ανοικτή πρόσβαση αραβικές εξεγέρσεις αριστερά αρχιτεκτονική ασφάλεια βασίλης κωστάκης βιοτεχνολογία δημιουργικότητα δημοκρατία δημόσια αγαθά δημόσιοι χώροι διανεμημένη-ενέργεια διαφάνεια εθνικισμός εκπαίδευση ελεύθερα δεδομένα ελεύθερο λογισμικό ελλάδα ενέργεια επισφάλεια εργασία ηθική θεωρία δικτύων θρησκεία θυματοποίηση ιταλία καθημερινή ζωή καινοτομία καπιταλισμός κλιματική αλλαγή κοινά αγαθά κοινωνία πολιτών κοινωνική δικαιοσύνη κοσμοπολιτισμός κρίση αντιπροσώπευσης λαϊκισμός λογισμικό λογοδοσία μετανάστες μετανθρωπισμός μη-γραμμικότητα μη πολίτες μουσική νέα μέσα νέλλη καμπούρη νεοφιλελευθερισμός ντιζάιν οικολογία οικονομικές στατιστικές οικονομική κρίση παγκοσμιότητα πειρατεία πνευματικά δικαιώματα πολιτισμικές διαφορές πρόνοια πόλεις σεξουαλική εργασία σοσιαλδημοκρατία σοσιαλισμός συλλογική νοημοσύνη συμμετοχική δημοκρατία συμμετοχική κουλτούρα συνεργατική γνώση σύνορα τέχνη ταχύτητα υπηκοότητα φιλελευθερισμός φύλο χαρτογράφηση χρέος χώρος ψηφιακά δικαιώματαΣυγγραφείς : G – L


Geall, Sam


Geist, Michael


Genco, Davide


Gibson, Alex

Ο Alex Gibson είναι καλλιτέχνης και προγραμματιστής που μελετά συνεργατικές καλλιτεχνικές πρακτικές στο πανεπιστήμιο της Μελβούρνης.


Gill, Rosalind


Glenny, Misha


Goebel, Bryce

Ο Bryce είναι υποψήφιος διδάκτωρ στο πρόγραμμα κοινωνικής και πολιτικής σκέψης του πανεπιστημίου του York στον Καναδά. Τα ερευνητικό του πεδίο περιλαμβάνει τους τομείς: αστικοί χώροι, προσωπικές αφηγήσεις, κινηματογράφος/βίντεο, μουσική και το χάος που εμπεριέχει η φοιτητική ζωή.


Goldberg, Amir

Ο Amir Goldberg είναι υποψήφιος διδάκτορας στο τμήμα κοινωνιολογίας του Princeton. Μελετά τις διακλαδώσεις μεταξύ τεχνολογίας και πολιτισμού, ενώ η διατριβή του επικεντρώνεται στην αναδυόμενη κουλτούρα του iPod. Έχει εργαστεί στο παρελθόν ως αρθογράφος της Ισραηλινής εφημερίδας Ha’aretz.


Gressgård, RandiGriffis, Ryan


Hartzog, Paul


Haslem, Neal


Hatch, Noel


Heemsbergen, Luke


Held, David

Ο David Held, μία διεθνώς αναγνωρισμένη φωνή σε θέματα παγκοσμιοποίησης, κατέχει την έδρα Graham Wallas στο London School of Economics. Είναι συγγραφέας πλήθους βιβλίων, μεταξύ των οποίων το Παγκόσμιο Συνθήκη: Η Σοσιαλδημοκρατική Εναλλακτική Λύση στη Συναίνεση της Ουάσινγκτον (Polity, 2004).


Hepworth, Katherine

Η Katherine Hepworth είναι γραφίστρια και υποψήφια διδάκτορας στο National Institute of Design Research, Swinburne University, Melbourne, Australia. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν τις οπτικές αναπαραστάσεις της διακυβέρνησης και την χρήση της γραφιστικής για την προώθηση της δημοκρατικής συμμετοχής των πολιτών.


Hoffman, Susanne

Η Susanne Hofmann είναι υποψήφια διδάκτωρας στο τμήμα Λατινοαμερικανικών σπουδών του πανεπιστημίου του Μάντσεστερ. Το άρθρο της βασίζεται στην διδακτορική της διατριβή και την επιτόπια έρευνα που έκανε το 2006-07. Συμμετέχει στο ακτιβιστικό δίτυο noborder, San Diego, Βερολίνο και Μάντσεστερ.


Honig, Bonnie


Holder, Anna

Η Anna Holder είναι βοηθός ερευνήτρια στο πανεπιστήμιο του Sheffield και στο Επιμελιτήριο Έρευνας για το Ντηζάιν. Είναι ακόμα μέλος του δικτύου Voluntary Design and Build architecture.


Hopgood, Stephen


Horowitz, Irving Louis


Ibrahim, Yasmin


Ingo, Henrik


Julliard, Jacques


Karim, Karim H.


Kettemann, Matthias C.

Ο Matthias C. Kettemann είναι ερευνητής στο Ινστιτούτο Διεθνούς Δικαίου και Διεθνών Σχέσεων στο πανεπιστήμιο του Graz της Αυστρίας, όπου εργάζεται για ένα πρόγραμμα που ασχολείται με τα ανθρώπινα δικαιώματα στην κοινωνία της πληροφορίας. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στο διεθνικό δίκαιο από το πανεπιστήμιο του Graz, όπου και εκπονεί τη διδακτορική του διατριβή με θέμα το ρόλο του ατόμου στο διεθνές δίκαιο. Δες: http://www.uni-graz.at/vrewww/deutsch/mitarbeiter/kettemann.pdf.


Latour, Bruno


Leonard, Marcus

Ο Marcus Leonard εργάζεται σαν προγραμματιστής στο πανεπιστήμιο Monash της Μελβούρνης. Έχει πτυχίο στις ‘πολιτισμικές σπουδές’, ενώ η έρευνά του έχει επικεντρωθεί στην σημειωτική και τη γλώσσα.


Leonelli, Sabina

Η Sabina Leonelli είναι τελειόφοιτη διδακτορική φοιτήτρια στο ελεύθερο πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ. Είναι η συνιδρύτρια του Μεταπτυχιακού Περιοδικού για τις Κοινωνικές Επιστήμες και συγγραφέας του βιβλίου Υπέρυθρη Μεταφυσική: H Οντολογία της Ακτινοβολίας (υπό έκδοση).


Leong, Sze Tsung


Lessig, Lawrence


LeVine, Mark


Lohmann, Larry

Από το 1997, ο Lohmann δουλεύει με το the Corner House, μια ερευνητική και ακτιβιστική οργάνωση με έδρα τη Μεγάλη Βρετανία. Ο Lohmann είναι ο συγγραφέας των τόμων Carbon Trading: A Critical Conversation on Climate Change, Privatization and Power (2006), Pulping the South: Industrial Tree Plantations and the Global Paper Economy (1996) και Whose Common Future? Reclaiming the Commons (1993) και έχει επιμεληθεί το The Struggle for Land and the Fate of the Forests (1993). Τα άρθρα του για την παγκοσμιοποίηση, το ρατσισμό, τις περιβαλλοντικές διαμάχες στη Νοτιανατολική Ασία έχουν δημοσιευτεί σε περιοδικά όπως τα Science as Culture; Accounting, Organizations and Society; New Scientist; Asian Survey; Development; International Journal of Pollution and Environment; Bulletin of Concerned Asian Scholars; Development Dialogue; Foreign Policy in Focus; Development Today; Environmental Conservation and Race and Class, όπως και σε πολλά ακαδημαϊκά βιβλία.


López, Leslie

Η Leslie López is είναι καθηγήτρια στο τμήμα δημοσιογραφίας του πανεπιστημίου της California, Santa Cruz. Ειδικεύεται σε θέματα πολιτισμικών πολιτικών και κοινωνικών κινημάτων στο Μεξικό. Ολοκληρώνει, αυτό τον καιρό, τη διατριβή της πάνω στο ανεξάρτητο ραδιόφωνο στο Μεξικό σαν ένα παράδειγμα μίας αναδυόμενης εναλλακτικής πολιτικής οικονομίας στη λατινική Αμερική.


Lovink, Geert


Luibhéid, Eithne


Lunenfeld, Peter


Lyons, Lenore


< < Συγγραφείς