Re-public : re-imagining democracy Re-public : re-imagining democracy
Μαθαίνοντας (και) με υπολογιστές

Ανοιχτός διαγωνισμός ιδεών – ebook reader

Το μη-βιβλίο του Piratebay

H δίκη του PirateBay

Wendy Brown


blogging claudia aradau creative commons facebook geert lovink michel bauwens olpc p2p trafficking Venanzio Arquilla web2.0 wikileaks wikipedia Γαλλία ΕΕ ΕΚΦ ΗΠΑ Λατινική Αμερική Μεγάλη Βρετανία ΟΗΕ ΠΚΦ Τουρκία ακτιβισμός ανθρωπισμός ανθρωπολογία ανθρώπινα δικαιώματα ανοικτές υποδομές ανοικτή πρόσβαση αραβικές εξεγέρσεις αριστερά αρχιτεκτονική ασφάλεια βασίλης κωστάκης βιοτεχνολογία δημιουργικότητα δημοκρατία δημόσια αγαθά δημόσιοι χώροι διανεμημένη-ενέργεια διαφάνεια εθνικισμός εκπαίδευση ελεύθερα δεδομένα ελεύθερο λογισμικό ελλάδα ενέργεια επισφάλεια εργασία ηθική θεωρία δικτύων θρησκεία θυματοποίηση ιταλία καθημερινή ζωή καινοτομία καπιταλισμός κλιματική αλλαγή κοινά αγαθά κοινωνία πολιτών κοινωνική δικαιοσύνη κοσμοπολιτισμός κρίση αντιπροσώπευσης λαϊκισμός λογισμικό λογοδοσία μετανάστες μετανθρωπισμός μη-γραμμικότητα μη πολίτες μουσική νέα μέσα νέλλη καμπούρη νεοφιλελευθερισμός ντιζάιν οικολογία οικονομικές στατιστικές οικονομική κρίση παγκοσμιότητα πειρατεία πνευματικά δικαιώματα πολιτισμικές διαφορές πρόνοια πόλεις σεξουαλική εργασία σοσιαλδημοκρατία σοσιαλισμός συλλογική νοημοσύνη συμμετοχική δημοκρατία συμμετοχική κουλτούρα συνεργατική γνώση σύνορα τέχνη ταχύτητα υπηκοότητα φιλελευθερισμός φύλο χαρτογράφηση χρέος χώρος ψηφιακά δικαιώματα



Συγγραφείς : Α-F


Agustín, Laura

Η Laura Agustín είναι η συγγραφέας του τόμου Sex at the Margins: Migration, Labour Markets and the Rescue Industry. London: Zed Books, 2007. Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της στο http://www.nodo50.org/conexiones/Laura_Agustin/ και επικοινωνείστε μαζί της στην ηλεκτρονική διεύθυνση laura@nodo50.org.


Albert, Michael


Allegretti, Giovanni

Ο Giovanni Allegretti είναι ερευνητής στο Κέντρο Κοινωνικών Σπουδών του πανεπιστημίου Coimbra της Πορτογαλλίας. Είναι αρχιτέκτωνας ο οποίος διδάσκει από το 2002 το μάθημα της πολεδομίας στο πανεπιστημίο της Φλωρεντίας. Το κύριο ερευνητικό του πεδίο είναι ο συμμετοχικός προϋπολογισμός πάνω στο οποίο έχει γράψει σειρά από άρθρα και βιβλία (i.e. Porto Alegre: una biografia territoriale, Firenze University Press, 2005).


Amin, Ash


Amin, Samir

Γεννημένος στην Αίγυπτο και σπουδασμένος στο Παρίσι, ο Samir Amin, είναι από τους ευρέως γνωστούς Νέο-μαρξιστές διανοούμενους στους τομείς της αναπτυξιακής θεωρίας και της πολιτισμικής κριτικής των κοινωνικών επιστημών. Τα πιο πρόσφατα βιβλία του είναι το Πέρα από την Αμερικανική Ηγεμονία: Αποτίμηση της Προοπτικής για έναν Πολυπολικό Κόσμο (Zed, 2006) και Ο Φιλελεύθερος Ιός: Ο Συνεχής Πόλεμος και η Αμερικανοποίηση της Υφηλίου (Monthly Review Press, 2004).


Anderson, Bridget


Andrijasevic, Rutvica


Apolloni, Guglielmo

Ο Guglielmo Apolloni αποφοίτησε το 2008 από το τμήμα Βιομηχανικού Σχεδιασμού του Πολυτεχνίου του Μιλάνο. Η διπλωματικήτου εργασία είχε τίτλο Διαχεόμενη Δημιουργικότητα και Στρατηγικός Σχεδιασμός. Εργάζεται ως ερευνητής στο πρόγραμμα Crossmode_concorso creative per nuovi italiani.


Aradau, Claudia


Aronowitz, Stanley


Arquilla, Venanzio


Ashdown, Pete


Aylett, Alex


Barber, Marcus

Ο Marcus Barber είναι ένας φουτουριστής που έχει εργαστεί για την DEST, την Fosters, την CPA Australia, και το Υπουργείο Άμυνας της Αυστραλίας. Αρθογραφεί στο πρωτοπόρο αυστραλιανό περιοδικό για την καινοτομία, ‘Fast Thinking’.


Bargeld, Blixa


Barker, Rodney


Barnes, Peter


Bauer, Veronika


Bauwens, Michel


Baygert, Nicolas

Ο Nicolas Baygert είναι μέλος της ερευνητικής ομάδας LASCO του πανεπιστημίου του Louvain (UCL). Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου MA στις Διεθνείς Σχέσεις από το πανεπιστήμιο του Κεντ και MPhil από το πανεπιστήμιου του Louvain. Ο Nicolas εκπονεί την διδακτορική διατριβή του στο τμήμα ΜΜΕ του πανεπιστημίου της Louvain και εργάζεται ως σύμβουλος στο think-tank PRACSIS.


Beck, Ulrich


Bergounioux, Alain


Betancour, Ana


Bialski, Paula


Bigo, Didier


Bollier, David


Booth, Peter

Ο Peter Booth έχει δεκαοκτάχρονη εμπειρία στην προώθηση προϊόντων. Αποφοίτησε το 1990 με μεταπτυχιακό τίτλο στο Βιομηχανικό Σχεδιασμό από το κολλέγιο Central Saint Martin’s. Από τότε έχει εργαστεί σε διαφορετικούε τομείς: από τις συγκοινωνίες, τη βιομηχανία διατροφής, την προσωπική φροντίδα, τη φαρμακευτική για διαφορετικού τύπου εταιρίες, από πολυεθνικές ως start-ups. Έχει διδάξει ντηζάιν σε διάφορα κολλέγια σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο. Εργάζεται στην εταιρία Tin Horse από το 1998 στην οποία έχει σήμερα θέση διευθυντή.


Bordat, Josef


Borden, Iain


Bossewitch, Jonah


Brassett, Jamie


Brown, Denise-Scott


Bruns, Axel

Ο Axel Bruns είναι επίκουρος καθηγητής στη σχολή Καλών Τεχνών του Τεχνολογικού πανεπιστημίου του Queensland, της Αυστραλίας. Είναι ο συγγραφέας του βιβλίου Gatewatching: Collaborative Online News Production (Peter Lang, 2005) και επιμελητής του συλλογικού τόμου Uses of Blogs με την Joanne Jacobs (Peter Lang, 2006). Ολοκληρώνει αυτό τον καιρό τη συγγραφή του βιβλίου Blogs, Wikipedia, Second Life and Beyond: From Production to Produsage, που θα εκδοθεί από τον οίκο Peter Lang το 2008. Το βιβλίο του Gatewatching προταθηκε για το Communications Policy Research Award από το Donald McGannon Communication Research Center του πανεπιστημίου Fordham

Η ιστοσελίδα του Axel Bruns


Butler, Judith


Camilleri, Joseph

Ο Joseph A. Camilleri είναι καθηγητής Διεθνών Σχέσεων και Διευθυντής του Κέντρου για το Διάλογο στο Πανεπιστήμιο La Trobe της Μελβούρνης. Έχει γράψει ένα σημαντικό αριθμό βιβλίων για τη διεθνή πολιτική οικονομία, τη διακυβέρνηση, τις στρατηγικές σπουδές, και την περιοχή του Ασιατικού Ειρηνικού. Έχει επιδείξει ενεργή δράση στην Αυστραλία και διεθνώς για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τον αφοπλισμό και τον έλεγχο των εξοπλισμών, για περιβαλλοντικά θέματα και τον διαπολιτισμικό διάλογο.


Caradonna, Ava

Η Ava Caradonna είναι μια συλλογική ταυτότητα που χρησιμοποιούν οι ακτιβίστριες σεξουαλικές εργάτριες και οι σύμμαχοί τους. Η Ava είναι από μόνη της μια προσπάθεια ανεύρεσης εργαλείων για την καταπολέμηση του στίγματος που συνδέεται με την πορνεία και της αναζήτησης ριζοσπαστικών και υλιστικών τρόπων αναπαράστασης της συλλογικής οργάνωσης όσων εργάζονται στη βιομηχανία του σεξ. Επικοινωνία: xtalk.classes@googlemail.com


Castelli, Antonella


Cavalieri, Paola

Η Paola Cavalieri είναι φιλόσοφος και ακτιβίστρια υπέρ των δικαιωμάτων των ζώων. Διευθύνει το καταξιωμάνο περιοδικό Etica & Animali, έχει συν-ιδρύσει (μαζί με τον Peter Singer) το εγχειρήματος Great Ape project , ενώ έχει συγγράψει τον τόμο The Animal Question: Why Nonhuman Animals Deserve Human Rights.


Cerulli, Cristina


Chambers, Iain


Chan, Tun-Hsueh


Chaudet, Didier


Chmielewski, Adam


Coleman, Gabriella


Colombo, Anna


Crotty, Benjamin


Cunningham, Ward


Cuperus, René

Ο René Cuperus είναι κύριος ερευνητής και διευθυντής διεθνών σχέσεων της δεξαμενής σκέψης Wiardi Beckman Stichting που σχετίζεται με το Ολλανδικό Εργατικό Κόμμα – PvdA.


Daniel, Matthew

Ο Matthew Daniel ενδιαφέρεται για την τεχνολογία ως φορέα κοινωνικής αλλαγής και διαμοίρασης της γνώσης. Ο Matthew ολοκληρώνει τις σπουδές στον τομέα της πληροφορικής στο πανεπιστήμιο της Μελβούρνης.


Dawkins, Richard


Dennis, Kingsley


Delft, Joep van

Ο Joep van Delft ολοκληρώνει το μεταπτυχιακό του στη φιλοσοφία της επιστήμης, τεχνολογίας, και κοινωνίας στο πανεπιστήμιο του Twente, Ολλανδία. Ερευνά τις αφηγήσεις για την απώλεια του δημόσιου χώρου από μία βιωματική οπτική. Δραστηριοποιείται στη συλλογικότητα Loesje που προωθεί την ελεύθερη σκέψη.


Del Gandio, Jason


Dilsizian, Arlen

Ο Arlen μόλις ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στην κοινωνική ανθρωπολογία και είναι γνωστός για τα stencil έργα του στους δρόμους του στο Ερεβάν της Αρμενίας.


Doerr, Nicole

Από το 2004 η Nicole Doerr είναι υποψήφια διδάκτωρ στις Πολιτικές επιστήμες στο European University Institute της Φλωρεντίας. Η διατριβή της επικεντρώνεται σε θέματα δημόσιας σφαίρας και δημοκρατίας στην Ευρώπη. Έχει αποφοιτήσει από τα τμήματα Πολιτικών Επιστημών του Ελεύθερου Πανεπιστημίου του Βερολίνου και του πανεπιστημίου του Παρισιού.


Dortbas, Mine Ovacik


Doty, Roxanne Lynn


Elliott, Mark


Empower Foundation


Escrihuela, Carme Melo

Η Carme Melo Escrihuela είναι ερευνήτρια στη σχολή πολιτικής, διεθνών σχέσεων, και φιλοσοφίας του πανεπιστημίου του Keele. Τελειώνει τη συγγραφή μίας διδακτορικής διατριβής για την ‘Πράσινη πολιτική σκέψη’, που επικεντρώνεται σε θέματα υπηκοότητας, κοινωνίας των πολιτών, και οικολογίας. Έχει αποφοιτήσει από τη Νομική σχολή του πανεπιστημίου της Βαλένθια από όπου και κατάγεται.


Evans, Brad

Ο Brad Evans εκπονεί την διδακτορική του διατριβή με τίτλο “Ο πόλεμος και οι πολιτικές της ζωής” στο πανεπιστήμιο του Leeds. Η έρευνά του, η οποία χρηματοδοτείται από το ESRC, βασίζεται σε μία κριτική ανάλυση της παγκοσμιοποιημένης κατάστασης πολέμου από την σκοπιά της οντολογικής διαφοροποίησης. Ο Brad είναι επίσης συνιδρυτής και συνεκδότης του ηλεκτρονικού περιοδικού www.theanomalist.com


Falk, Richard

O Richard Falk είναι κάτοχος της έδρας Albert G. Milbank στο πανεπιστήμιο του Princeton και επισκέπτης καθηγητής στο τμήμα Διεθνών Σπουδών του πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, Santa Barbara. Μερικά από τα βιβλία του είναι Η Παρακμή της Παγκόσμιας Τάξης: Η Αμερικανική Ιμπεριαλιστική Γεωπολιτική (2004) και Θρησκεία και Ανθρώπινη Παγκόσμια Διακυβέρνηση (Palgrave, 2001).


Florescu, Madalina

Η Madalina Florescu είναι ερευνήτρια στη σχολή κοινωνικής ανθρωπολογίας του SOAS στο Λονδίνο. Τελειώνει τη συγγραφή της διδακτορικής διατριβής πάνω στη σχέση εξουσίας, θρησκείας και σώματος στην Αφρική (αλλά όχι μόνο). Η έρευνά της επικεντρώνεται ιδιαίτερα στις πρακτικές της τελετουργίας και της αποκάλυψης.


Featherstone, Kevin


Ford, Michele


Forster, Thomas

Ο Thomas Forster είναι υποψήφιος διδάκτορας στο πανεπιστήμιο του Manchester της Μεγάλης Βρετανίας.