Re-public : re-imagining democracy Re-public : re-imagining democracy
Μαθαίνοντας (και) με υπολογιστές

Ανοιχτός διαγωνισμός ιδεών – ebook reader

Το μη-βιβλίο του Piratebay

H δίκη του PirateBay

Wendy Brown


blogging claudia aradau creative commons facebook geert lovink michel bauwens olpc p2p trafficking Venanzio Arquilla web2.0 wikileaks wikipedia Γαλλία ΕΕ ΕΚΦ ΗΠΑ Λατινική Αμερική Μεγάλη Βρετανία ΟΗΕ ΠΚΦ Τουρκία ακτιβισμός ανθρωπισμός ανθρωπολογία ανθρώπινα δικαιώματα ανοικτές υποδομές ανοικτή πρόσβαση αραβικές εξεγέρσεις αριστερά αρχιτεκτονική ασφάλεια βασίλης κωστάκης βιοτεχνολογία δημιουργικότητα δημοκρατία δημόσια αγαθά δημόσιοι χώροι διανεμημένη-ενέργεια διαφάνεια εθνικισμός εκπαίδευση ελεύθερα δεδομένα ελεύθερο λογισμικό ελλάδα ενέργεια επισφάλεια εργασία ηθική θεωρία δικτύων θρησκεία θυματοποίηση ιταλία καθημερινή ζωή καινοτομία καπιταλισμός κλιματική αλλαγή κοινά αγαθά κοινωνία πολιτών κοινωνική δικαιοσύνη κοσμοπολιτισμός κρίση αντιπροσώπευσης λαϊκισμός λογισμικό λογοδοσία μετανάστες μετανθρωπισμός μη-γραμμικότητα μη πολίτες μουσική νέα μέσα νέλλη καμπούρη νεοφιλελευθερισμός ντιζάιν οικολογία οικονομικές στατιστικές οικονομική κρίση παγκοσμιότητα πειρατεία πνευματικά δικαιώματα πολιτισμικές διαφορές πρόνοια πόλεις σεξουαλική εργασία σοσιαλδημοκρατία σοσιαλισμός συλλογική νοημοσύνη συμμετοχική δημοκρατία συμμετοχική κουλτούρα συνεργατική γνώση σύνορα τέχνη ταχύτητα υπηκοότητα φιλελευθερισμός φύλο χαρτογράφηση χρέος χώρος ψηφιακά δικαιώματαΣυγγραφείς : Α-Ζ


Βαρουφάκης, Γιάνης


Γαρμπή, Εύα

Η Εύα Γαρμπή είναι δικηγόρος και εργάζεται στην δικηγορική εταιρία Μπάλλας-Πελεκάνος. Έχει αποφοιτήσει από την Νομική σχολή, Αθηνών και ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές σπουδές της στο πανεπιστήμιο του Kent στην Αγγλία. Οι σπουδές της επικεντρώθηκαν στη σχέση των τραπεζικών εργασιών και του διεθνούς δικαίου για τα πνευματικά δικαιώματα. Έχει ερευνήσει την επίδραση του δικαίου περί πνευματικής ιδιοκτησίας στην καλλιτεχνική και πολιτιστική παραγωγή.


Γαβριηλίδης, Άκης

O Άκης Γαβριηλίδης γεννήθηκε το 1964 στη Θεσσαλονίκη. Τελείωσε τη Νομική Σχολή του Α.Π.Θ. και εκπόνησε διδακτορική διατριβή στη φιλοσοφία του δικαίου στην ίδια σχολή. Είναι μέλος της ΣΕ του περιοδικού «Θέσεις», όπου έχει δημοσιεύσει πολλά πρωτότυπα κείμενα και μεταφράσεις. Επίσης, κείμενά του έχουν δημοσιευθεί στα περιοδικά «Οδός Πανός», «Πολίτης», «Αξιολογικά», «Ουτοπία», «Πανοπτικόν», σε CD ROM του περιοδικού «Ιστορείν» και στις εφημερίδες «Εποχή», «Αυγή» και «Βαβυλωνία». Επίσης, στο αγγλικό περιοδικό Workers’ Liberty, στο βραζιλιάνικο περιοδικό Cadernos do Direito, στο αμερικανικό ηλεκτρονικό περιοδικό ZNet και γενικά στο διαδίκτυο. Από το 1995 ζει στις Βρυξέλλες, όπου απασχολείται επαγγελματικά ως μεταφραστής και ερασιτεχνικά ως ραδιοφωνικός παραγωγός.


Δουζίνας, Κώστας

Ο Κώστας Δουζίνας είναι καθηγητής της Νομικής σχολής και κοσμήτορας της σχολής Τεχνών και Ανθρωπιστικών Επιστημών στο Birbeck, παράρτημα του πανεπιστημίου του Λονδίνου. Είναι επίσης επισκέπτης καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών όπως και παλιότερα στα πανεπιστήμια του Παρισιού, της Θεσσαλονίκης, και της Πράγας. Τα βιβλία του περιλαμβάνουν την Κριτική Νομομάθεια: Η Πολιτική Φιλοσοφία της Δικαιοσύνης (Hart, 2005) και Το Τέλος των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων: Η Κριτική Νομική Σκέψη στο Τέλος του Αιώνα (Hart, 2000). Στα Ελληνικά έχουν μεταφραστεί τα βιβλία του Νόμος και Αισθητική και Το Τέλος των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (Εκδόσεις Παπαζήση, 2006).


Ζάβρας, Αλέξιος

Ο Αλέξιος Ζάβρας κατέχει διδακτορικό τίτλο στην Επιστήμη των Υπολογιστών, και είναι υπέρμαχος της χρήσης και διάδοσης του Ελεύθερου Λογισμικού και Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα. Τον γοητεύει η τυπογραφία και ο σχεδιασμός γραμματοσειρών, καθώς και η υλοποίησή τους με τα σύγχρονα υπολογιστικά συστήματα. Εργάζεται ως ανεξάρτητος σύμβουλος σε θέματα Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών με έδρα την Ελλάδα, έχοντας συνεργαστεί επί σειρά ετών με ιδιωτικές εταιρίες και ακαδημαϊκούς φορείς. Τον τελευταίο χρόνο είναι συντονιστής της Επιτροπής Πρωτοβουλίας για την εισαγωγή του Μαθητικού Υπολογιστή στην Ελληνική εκπαίδευση.


Ζαχαριάδης, Δημήτρης

Ο Δημήτρης Ζαχαριάδης είναι ηλεκτρολόγος μηχανικός (University of Missuri-Rolla) με μεταπτυχιακό στην επιστήμη των Η/Υ (City University of NY). Έχει εργαστεί ως διευθυντής των έργων τηλεμετρίας & τηλεπικοινωνιών του αγωγού φυσικού αερίου κατά τη φάση κατασκευής τους, και τεχνικός σύμβουλος άλλων ιδιωτικών έργων. Υπήρξε σύμβουλος του υπουργού Μεταφορών & Επικοινωνιών για θέματα τηλεπικοινωνιών και μέλος της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων. Εργάζεται ως σύμβουλος τηλεπικοινωνιών και τηλεμετρίας.


Ζαμπετάκης, Ιωάννης


< < Συγγραφείς