ετικέτες


blogging claudia aradau creative commons facebook geert lovink michel bauwens olpc p2p trafficking Venanzio Arquilla web2.0 wikileaks wikipedia Γαλλία ΕΕ ΕΚΦ ΗΠΑ Λατινική Αμερική Μεγάλη Βρετανία ΟΗΕ ΠΚΦ Τουρκία ακτιβισμός ανθρωπισμός ανθρωπολογία ανθρώπινα δικαιώματα ανοικτές υποδομές ανοικτή πρόσβαση αραβικές εξεγέρσεις αριστερά αρχιτεκτονική ασφάλεια βασίλης κωστάκης βιοτεχνολογία δημιουργικότητα δημοκρατία δημόσια αγαθά δημόσιοι χώροι διανεμημένη-ενέργεια διαφάνεια εθνικισμός εκπαίδευση ελεύθερα δεδομένα ελεύθερο λογισμικό ελλάδα ενέργεια επισφάλεια εργασία ηθική θεωρία δικτύων θρησκεία θυματοποίηση ιταλία καθημερινή ζωή καινοτομία καπιταλισμός κλιματική αλλαγή κοινά αγαθά κοινωνία πολιτών κοινωνική δικαιοσύνη κοσμοπολιτισμός κρίση αντιπροσώπευσης λαϊκισμός λογισμικό λογοδοσία μετανάστες μετανθρωπισμός μη-γραμμικότητα μη πολίτες μουσική νέα μέσα νέλλη καμπούρη νεοφιλελευθερισμός ντιζάιν οικολογία οικονομικές στατιστικές οικονομική κρίση παγκοσμιότητα πειρατεία πνευματικά δικαιώματα πολιτισμικές διαφορές πρόνοια πόλεις σεξουαλική εργασία σοσιαλδημοκρατία σοσιαλισμός συλλογική νοημοσύνη συμμετοχική δημοκρατία συμμετοχική κουλτούρα συνεργατική γνώση σύνορα τέχνη ταχύτητα υπηκοότητα φιλελευθερισμός φύλο χαρτογράφηση χρέος χώρος ψηφιακά δικαιώματα

Re-public στο

Μαθαίνοντας (και) με υπολογιστές – 2ο κάλεσμα


Από το Σεπτέμβριο 2009 δύο Ελληνικά σχολεία, το Γυμνάσιο της Σμίνθης και το 2ο πειραματικό δημοτικό Φλώρινας, χρησιμοποιούν μαθητικούς υπολογιστές OLPC XO-1 σε μία τους τάξη. Σε συνέχεια αυτού του πιλοτικού προγράμματος, το Re-public και η ΕΕΛ/ΛΑΚ απευθύνουν ανοικτό κάλεσμα για την αποστολή και χρήση 500 ακόμα μαθητικών υπολογιστών OLPC XO-1 σε Ελληνικά σχολεία.


Καλούμε όποια/ον δάσκαλα/ο ή σχολείο ενδιαφέρεται να συμμετέχει στο πρόγραμμα να επικοινωνήσει μαζί μας στο pilot@republic.gr.


Για την πιο αναλυτική παρουσίαση του προγράμματος θα πραγματοποιηθούν δύο εργαστήρια στις 28 Νοεμβρίου 2009 στη Θεσσαλονίκη και τις 5 Δεκεμβρίου 2009 στην Αθήνα. Η αποστολή των μαθητικών υπολογιστών θα ξεκινήσει τον Φεβρουάριο 2010.


Οι προυποθέσεις για την συμμετοχή στο πιλοτικό πρόγραμμα είναι:


 • Η σύμφωνη γνώμη από έναν τουλάχιστον δάσκαλο του σχολείου, τη διεύθυνση του σχολείου, τους μαθητές, και του συλλόγου γονέων για την χρήση των υπολογιστών στην εκπαιδευτική διαδικασία.
 • Η σύμφωνη γνώμη των παραπάνω ότι οι μαθητικοί υπολογιστές θα ανήκουν στους μαθητές για την διάρκεια της σχολικής χρονιάς.
 • Η συνεργασία με την ομάδα του Re-public και της ΕΕΛ/ΛΑΚ στην ανάπτυξη εκπαιδευτικού υλικού για την χρήση των υπολογιστών μέσα και έξω από την τάξη.


Το πρόγραμμα απευθύνεται πρωταρχικά σε σχολεία ευαίσθητων περιοχών, είτε οικονομικά υποβαθμισμένων, είτε/και περιοχών όπου τα ελληνικά δεν είναι ή μητρική γλώσσα των περισσότερων μαθητών.


Δείτε τις ως τώρα δράσεις του πιλοτικού προγράμματος στα www.republic.gr/if και http://olpc.ellak.grΑφιέρωμα: κάλεσμα
Ετικέτες: ,

|
8 Σχόλια »

8 σχόλια

 1. Ο/Η 3ο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου Θεσ/νίκης -Πειραματικό :
  November 19th, 2009 at 14:30

  Το σχολείο μας ενδιαφέρεται να συμμετάσχει στο πρόγραμμά σας και ένας από τους λόγους είναι ότι η περιοχή του Ευόσμου Θεσσαλονίκης και πιο συγκεκριμένα η περιοχή που βρίσκεται το σχολείο μας, είναι οικονομικά υποβαθμισμένη.

  Η δασκάλα της Ε΄τάξης

  Διαμαντίδου Χρυσάνθη


 2. Ο/Η 3ο Δημοτικό Σχολείο Ωραιοκάστρου Θεσ/νίκης :
  November 24th, 2009 at 19:12

  Το σχολείο μας ενδιαφέρεται να συμμετάσχει στο πρόγραμμά σας. Οι λόγοι πάρα πολλοί. ο δάσκαλος της Ε΄ τάξης Σταμάτης Κουμάνης.


 3. Ο/Η 17oΔημοτικό Σχολείο Καλλιθέας "Έλλη Αλεξίου" :
  November 25th, 2009 at 14:22

  Το 17ο ενδιαφέρεται να συμμετάσχει στο πρόγραμμα σας. Είμαστε σχολείο που έχουμε ενδιαφέρον στις νέες τεχνολογίες και τη χρησιμοποίηση τους στο εκπαιδευτικό έργο.Η περιοχή μας είναι οικονομικά υποβαθμισμένη και στο σχολείο μας φοιτητούν αρκετοί αλλοδαποί μαθητές.
  Ευχαριστούμε πολύ
  Η
  Δ/ντρια
  Μαρία φέγγαρη


 4. Ο/Η Γρηγόρης Ίτσκος :
  December 1st, 2009 at 11:03

  Το σχολείο μας ενδιαφέρεται να συμμετάσχει στο πρόγραμμα με την Ε΄τάξη του.Θα ήταν μια πολύ καλή ευκαιρία τα παιδιά να προσεγγίσουν τη γνώση μέσω αυτής της προσπάθειας.


 5. Ο/Η Άριστος Ευαγόρου :
  December 4th, 2009 at 20:57

  Το Δημοτικό Σχολείο Μάμμαρι (Κύπρος) ενδιαφέρεται να συμετάσχει στο πρόγραμμά σας. Είναι ένα σχολείο που βρίσκεται στην Πράσινη Γραμμή, και στο οποίο φοιτούν αρκετοί αλλόγλωσσοι μαθητές. Επιπλέον, στο σχολείο μας γίνεται εφαρμογή των ΤΠΕ στη μαθησιακή διαδικασία σε συνεργασία με τον εκπαιδευτικό οργανισμό “ΑΠΟΠΛΟΥΣ”. Πιστεύουμε ότι η συμμετοχή στο πρόγραμμα θα βοηθήσει περαιτέρω τη διαδικασία της μάθησης.


 6. Ο/Η Πληροφορικός :
  December 11th, 2009 at 20:27

  “Καλούμε όποια/ον δάσκαλα/ο ή σχολείο ενδιαφέρεται να συμμετέχει στο πρόγραμμα να επικοινωνήσει μαζί μας”
  Ίσως η λέξη “εκπαιδευτικός” ταιριάζει καλύτερα.
  Υπάρχουν και πληροφορικοί οι οποίοι ασχολούνται με την εκπαίδευση και ακόμα πιο συγκεκριμένα με το μάθημα “Νέες Τεχνολογίες στην Εκπαίδευση”.
  Παρακαλώ μην κάνετε διακρίσεις…


 7. Ο/Η LYMOURIS :
  December 17th, 2009 at 15:08

  Το 5ο Δ.ΣΧ.ΑΡΤΑΣ ενδιαφέρεται να συυμετάσχει στο πρόγραμμά σας.Είναι ένα σχολείο από την πιο φτωχή περιοχή της Ευρώπης.Θα ηταν μια ΜΟΝΑΔΙΚΗ ευκαιρία για τους μαθητές μου να προσεγγίσουν την μάθηση μέσα από το προγραμμά σας.ΛΥΜΟΥΡΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ Δάσκαλος της Έ τάξης.


 8. Ο/Η 3ο Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων :
  January 26th, 2010 at 13:39

  Το 3ο Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων ενδιαφέρεται να συμμετάσχει στο πρόγραμμά σας. Στο σχολείο μας έχουμε δασκάλους που χρησιμοποιούν τις νέες τεχνολογίες στην εκπαιδευτική πράξη και φοιτούν αρκετοί αλλοδαποί μαθητές από διάφορες χώρες.
  Ευχαριστούμε
  Ο Διευθυντής
  Βασίλης Αυδίκος


σχολίασε